Varför samla dina lån?

symboler för att samla lån

Det är mycket lätt hänt att samla på sig flera olika lån. Vi kanske tar ett lån för att köpa vår första lägenhet, till bilköpet, semesterresan, renoveringen och dyr hemelektronik. Det blir lätt flera lån utspridda hos olika långivare. Här ger vi dig en liten guide till att samla alla dessa lån och tjäna både tid och pengar.

En dyr men onödig historia

Det är inte konstigt att vi med tiden drar på oss flera olika lån. Vi missar då möjligheten att bli skuldfria snabbare. Att samla lån hjälper dig även att slippa mängder av olika fakturor och förbättrar din privatekonomi rent generellt. Att ha flertalet mindre lån utspridda hos olika långivare är något varje människa bör sträva efter att slippa. Det är dyrt, tidskrävande och har en negativ inverkan på din kreditvärdighet.

Sänk månadskostnaden

Många små lån är negativt på mer än ett sätt. Framför allt så är det dyrt att ha dina lån utspridda hos flera långivare. På samma sätt som att det är mer ekonomiskt att köpa en stor saftflaska istället för flertalet småflaskor så är det billigare att samla dina lån på ett och samma ställe.

Sänk räntan

Banker och kreditgivare gillar ordning och reda. Ett större lån är bättre ur deras synvinkel i jämförelse med flera smålån. Detta är en av anledningarna till att du ofta får en lägre månadsränta på ett samlat lån istället för att ha en mängd mindre lån utspridda.

Få bättre kreditvärdighet

Återigen ger en ordnad privatekonomi intrycket av en välstrukturerad privatekonomi. Resultatet av det är att din kreditvärdighet stiger vid en kreditupplysning. Även om du inte har för avsikt att ta flera lån och krediter så är alltid en bra kreditvärdighet bra att sträva efter av logiska skäl.

Det är enkelt och snabbt

Anledningen till att många inte samlar sina lån är att de har uppfattningen av att det skulle vara tidskrävande och komplicerat. Detta är helt fel. Det går oftast på några minuter att ansöka om ett samlingslån, och processen i sig är inte mer invecklad än för övriga blancolån. Vad du däremot behöver göra innan du samlar dina lån är att räkna ihop den totala summan på alla dina lån, för att sedan ansöka om ett samlingslån på det totala beloppet.

Gör något kul för pengarna

Alla som läser detta kan nog hålla med om att det finns roligare saker att lägga pengar på än höga räntekostnader. Oavsett om du vill unna dig och familjen en härlig resa i höstmörkret eller börja spara undan pengar till något annat skoj så är det alltid roligare än att betala onödigt höga avgifter på mängder av smålån. Du bestämmer över dina pengar.