Samlingslån – 3 bra anledningar

Fordelar-samlingslan

Det är lätt att vara efterklok när det gäller konsumentkrediter och lån. Att betala den nya TV:n på kredit var kanske inte det smartaste alternativet och att ansöka om privatlån för att kunna betala semesterresan kanske kunde ha undvikits om man bara hade satt igång att spara lite tidigare.

Det är smart att tänka efter före, men det går också att till viss del åtgärda en för vidlyftig belåning i efterhand, detta genom samlingslån. På den här sajten hittar du allt du behöver veta kring vad ett samlingslån är och hur du enkelt kan samla småkrediter och smålån. I den här bloggposten ska vi gå lite på djupet vad gäller de främsta fördelarna med att lösa smålånen och krediterna.

1. Du minskar din månadskostnad
Ju mindre beloppet en kredit eller ett lån är på, desto högre är förmodligen kostnaderna i form av räntor och avgifter relativt sett. Det är helt enkelt normalt dyrare att låna lite än att låna mycket. Smålån har också i regel kortare löptider varför en större del av skuldbeloppet (med ränta) måste betalas varje månad. Samlar du lån i ett hopbakslån kan du i stället få en lägre ränta på totalen och även sprida ut betalningarna över en längre tid.

2. Din kreditvärdighet förbättras
Många lån och krediter är negativt för din kreditvärdighet. Långivarna anser helt enkelt att du har ett lite mer riskfyllt lånebeteende och risk är något som alla långivare försöker minimera på olika sätt. En sämre kreditvärdighet leder ofrånkomligen till sämre lånevillkor och det kostar dig bland annat i form av högre räntor. Blir du beviljad ett samlingslån som täcker dina utestående skulder och krediter blir din kreditvärdighet ögonblickligen betydligt bättre.

3. Du blir snabbare av med dina skulder
Ju mindre du behöver betala i räntor, desto mer kan du betala i amorteringar för att därigenom beta av skulden snabbare. Du kan även placera en del av de pengar du sparar på sparkonto för att bygga upp en buffert så att du kan undvika att behöva ta fler lån i framtiden.

Som en extra bonus blir återbetalningen betydligt enklare, detta dels genom att du genom en låneförmedlare som erbjuder samlingslån kan begära att dina lån och krediter löses automatiskt, och dels får endast en faktura att betala varje månad.