95% lägre räntekostnader för Norrköpings-bo

advisa-samlingslan

Att du kan sänka dina räntekostnader genom att samla lån är du förmodligen medveten om. Med hur mycket månadsbeloppen sänks när man samlar dyrare krediter och lån i ett sammanhållet lån avgörs dock givetvis från fall till fall. För den som har många dyra krediter blir sänkningen procentuellt sett dock i de flesta fall ganska rejäl och det är långt ifrån ovanligt med halveringar av månadskostnaderna. 50% är dock ingenting jämfört med vad en medelålders man från Norrköping lyckades åstadkomma för en tid sedan.

Från 34 000 kr till 1900 kr

Den nye ”rekordinnehavaren” när det gäller att sänka sina månadskostnader med samlingslån är en man i 50-årsåldern bosatt i Norrköping. De senaste åren har han ansökt och blivit beviljad smslån i stor omfattning och även tagit två privatlån. Lånen löpte med höga räntor och enligt uppgift var den effektiva räntan totalt över 100%. På månadsbasis hade Norrköpings-bon lånekostnader på mycket höga 34 207 kr. Han hade stora problem med att betala räntor och amorteringar på lånen och ett par av fakturorna hade gått till inkasso och var på väg att skickas vidare till Kronofogden.

För att få bukt med skuldsituationen, både vad gäller det sammanlagda beloppet och de höga månadskostnaderna, vände mannen sig till låneförmedlaren Advisa. Här fick han hjälp med att ansöka om ett nytt privatlån på 150 000 kr för att täcka den totala skulden. Handläggaren på Advisa skickade vidare ansökan till de anslutna bankerna och inom kort kom ett låneförslag som innebar att den svårt skuldtyngde mannen endast skulle behöva betala 1871 kr per månad. Besparingen blev alltså över 32 000 kr per månad.

Handläggaren på Advisa var givetvis ganska chockad över utfallet av ärendet och hon meddelar i en kommentar till Nyheter365 att den numera inte lika skuldtyngde mannen har slagit alla slags rekord.

Alla kan spara på att samla lån

Exemplet ovan är givetvis av det mer extrema slaget. Det är många pusselbitar som ska falla på plats för att man ska kunna sänka sin månadskostnad för lån med 95%. För det första gäller det att den som ansöker om ett samlingslån faktiskt har en ekonomi som medger att samlingslånet kan löpa med låg ränta. Norrköpingsbon hade förmodligen en i grunden stark ekonomi med en bra inkomst – i annat fall hade räntan på lånet på 150 000 kr inte kunnat bli så låg.

För det andra gäller naturligtvis att det slumpar sig så att det finns ett utbud av lån som passar. Den som vänder sig till en låneförmedlare för privatlån har automatiskt större chans att få ett konkret bud, oavsett hur ekonomin ser ut, eftersom låneförmedlaren samarbetar med många långivare.

Om du själv har ett antal lån och krediter som du tycker kostar mycket varje månad kan du med några enkla grepp skicka in en ansökan om att samla lån, hos Advisa eller någon av de andra låneförmedlare vi samlar här på webbplatsen. De olika tjänsterna fungerar i stort sett på samma sätt.